Astartpagina
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert

Stichting Cumuli

start

college recital

musicologie

keramiek

kunst

poëzie

webshop

kunst

Schilderijen van Els Kramer worden gepresenteerd door Stichting Cumuli. Geregeld zijn deze te zien bij exposities. Na het bekroonde schilderij: Familie is nu Lichtspiegeling actueel. Een gezicht op Van Gogh bij Landgoed Huis Sevenaer, 2019.

Klaprozen, Landschap en Zee


De expositie Verbeeldingen met deze schilderijen van Els Kramer en gedichten van Cornelis van der Grift was in 2008 te zien in de Grote Kerk te Zwolle. Bij deze gelegenheid bracht Cumuli de gelijknamige bundel uit met als ondertitel ‘fantasie in woord en beeld’.

Familie

Prijswinnend bij Kunstmanifestatie 2017 Nijmegen. Uit het juryrapport: 'Het doet denken aan een familiekroniek van lang geleden, levendig en impressief weergegeven. De gezichten en de houding van de figuren zijn raak getroffen. Een goede reden om te blijven kijken naar dit intrigerende kunstwerk.'

Lichtspiegeling

Inspiratie op Van Gogh achter de tuinen van Landgoed Huis Sevenaer. Jonker Huub van Nispen tot Sevenaer ging op een vooruitstrevende manier met de natuur om. In de vorm van de bomen, die ook een sterke eigen wil vertonen, komt de groeikracht die haar eigen weg gaat, naar voren. Takken die naar de hemel reiken zijn in die opvatting een fata morgana die tot uitdrukking is gekomen: een toekomstige paradijselijke omgeving.